Musikal

Några av de musikalproduktioner jag medverkat i:

Mamma Mia – Björn och Bennys – Succé musikal.

I  Mamma Mia spelade jag rollen som Eddie och var med i hela 500 föreställningar innan jag bestämde mig för att gå vidare. Det var en fantastisk period och det var en dröm att få jobba ihop med ”farbröderna skägg” – Björn & Benny. Efter sista föreställningen bestämde sig Björn och Benny för att just vi i svenska casten skulle få sjunga in samtliga låtar till den Hollywood producerade filmen Mamma Mia The Movie som Tom Hanks producerade – inte helt fel att få ta del av Hollywoods stjärnglans.

Mamma

 

We Will Rock You – Queen musikalen som rockade Cirkus, Stockholm

Spelade en av huvudrollerna, Brit som var rebellledaren i denna storslagna Queen musikal. Musikalen är helt skriven på rockgruppen Queen´s musik så vem tackar nej till ett sådant erbjudande. Queen har alltid varit ett favoritband och några jag växt upp med så det var riktigt häftigt att få umgås med Legender som Brian May och Roger Taylor. I musikalen jag fick även äran att sjunga några av deras största hits och den som ligger mig mest varmt om hjärtat är förstås I want it all. 

We will rock you

Footloose – 80-tals musikalen där dansen är ett faktum

I Footloose spelade jag huvudrollen Ren som kommer till en stad där det är förbjudet med musik och dans. Filmen Footloose var helt klart en film som gick varmt i videobandspelaren när jag var liten, så det var grymt kul att få spela Kevin Bacon´s roll i denna skönt dragiga show.

Footloose

Singin in the rain – Ja, det regnade på scen!

Otroligt häftig klassisk musikal där jag var inhoppare för huvudrollen Don Lockwood som annars spelades av Rennie Mirro. Att stå på en scen och anamma Gene Kellys välsvarvade tolkning av denna karaktär var himmelriket. Att få stå och sjunga på Oscarsteatern i fullt ösregn är inte varje dag. En otroligt välskriven musikal med riktigt fin musik och fantastisk koreografi av Roine Söderlund.

Singingintherain